Bezoek aan Nagasaki D-FLAG

Op 8 augustus heeft J-Link een bezoek gebracht aan D-FLAG (alleen Japans), een incubator organisatie voor het midden- en klein bedrijf.

Om innovatie te stimuleren is de Japanse nationale overheid gestart met een “incubator program” om midden- en kleinbedrijven en regionale ondernemingen te ondersteunen. In het gehele land zijn ongeveer 32 incubator gebouwen opgericht in samenwerking met verschillende universiteiten. De laatste is negen jaar geleden opgericht in Nagasaki (Nagasaki Dejima Incubator ofwel D-Flag building (in samenwerking met Nagasaki University, University of Nagasaki (prefecture), Nagasaki Institute of Applied Science (Technology gerelateerd), gemeente Nagasaki , prefectuur van Nagasaki en midden- en kleinbedrijven. Het Nagasaki D-Flag gebouw biedt plaats aan ongeveer 20 bedrijven.

Dhr. Nomura van D-FLAG heeft inzicht gegeven in het ontstaan van D-FLAG en de huidige activiteiten. In Europa zijn vergelijkbare “incubator” initiatieven. Leiden speelt onder andere een belangrijke rol in het ondersteunen van bedrijven in de bio- en life science sector met het Leiden Bioscience Park en de “incubator” aldaar. J-Link heeft als doel de relatie tussen deze organisaties in een Nederlands-Japans netwerk te ondersteunen en versterken.

D-FLAG

D-FLAG